Darmowa dostawa od 170,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
 krem do twarzy MIÓD I AKMELIA
 krem do twarzy MIÓD I AKMELIA
 krem do twarzy MIÓD I AKMELIA
 krem do twarzy MIÓD I AKMELIA
 krem do twarzy MIÓD I AKMELIA
 krem do twarzy MIÓD I AKMELIA
 krem do twarzy MIÓD I AKMELIA
 krem do twarzy MIÓD I AKMELIA
 krem do twarzy MIÓD I AKMELIA
 krem do twarzy MIÓD I AKMELIA
Nowość Nasz bestseller

krem do twarzy MIÓD I AKMELIA

  • Nawilżenie i wygładzenie.
  • Krem do twarzy, szyi i dekoltu ze składnikami aktywnymi o działaniu przeciwstarzeniowym i liftingującym: z akmelią – rośliną określaną jako ziołowy botoks, z tragankiem błoniastym oraz z oligosacharydami z korzenia cykorii.
Rozmiar
109,00 zł
brutto / szt.
Możesz kupić za 109 pkt.
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz 21.80 pkt.

poj. 50ml, szklany słoik  

 

Lekka formuła, aksamitna konsystencja, doskonale się wchłania. Subtelnie pachnie leśnymi kwiatami.

Do codziennej pielęgnacji skóry, szczególnie podczas porannych rytuałów pielęgnacyjnych – jako krem na dzień. Krem świetnie nadaje się pod makijaż – dobrze współpracuje z kosmetykami kolorowymi – z podkładem i pudrem.  

 

SKŁADNIKI AKTYWNE:  

ekstrakt z akmelii

ekstrakt z traganka błoniastego

oligosacharydy z korzenia cykorii

miód

koenzym Q10

witamina E

trokserutyna ferment z rzodkiewki

pantenol ekstrakty z prawoślazu i nagietka

skwalan

olej z kamelii japońskiej

olej z pachnotki

olej z krokosza barwierskiego

olej z rokitnika

+

organiczny hydrolat z róży damasceńskiej    

 

- podnoszą poziom nawilżenia skóry

- pomagają wygładzić i ujędrnić skórę

- pomagają zwalczać widoczne oznaki starzenia się skóry

- wspomagają niwelowanie drobnych zmarszczek

- dają uczucie natychmiastowego efektu naprężenia skóry

- działają antyoksydacyjnie

- wzmacniają hydrolipidową barierę skóry    

 

Akmelia - określana jako roślinny botoks - ujędrnia, regeneruje, wygładza, rozkurcza zmarszczki mimiczne, daje szybki efekt liftingu. Ta egzotyczna roślina ma tak niezwykłe działanie na skórę głównie za sprawą obecności w niej spilantolu. Substancja ta ma właściwości znieczulające i zdolność zmniejszania napięcia mięśni: rozluźniając je i relaksując powoduje spłycenie zmarszczek i wygładzenie głębszych bruzd. Oprócz  blokowania aktywności skurczowej mięśni twarzy, spilantol wykazuje również działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, przeciwutleniające. Co więcej, wpływa na fibroblasty, stymulując komórki skóry do zwiększenia produkcji kolagenu i elastyny. Reorganizuje strukturę skóry właściwej, ujędrniając ją i zagęszczając. W efekcie skóra zyskuje wyraźnie młodszy wygląd.

Ciekawostka:                                                                                                                                                                                    

Inne nazwy akmelii to znieczulecznik, jeżówka elektryczna, a także … roślina od bólu zęba (z ang. toothache plant). Przez współczesnych została odkryta stosunkowo późno, w 1975 roku, podczas obserwacji rdzennych Indian w Brazylii, którzy stosowali akmelię jako środek przeciwbólowy i znieczulający w czasie wyrzynania się zębów u dzieci.

Traganek błoniasty czyli Astragalus to niewątpliwie roślina niezwykła. Znana od wieków w medycynie chińskiej, zyskała na znaczeniu również w czasach współczesnych. Wyizolowano i zidentyfikowano w niej ponad 200 związków, m.in. ogromną ilość antyoksydantów. Tak duża ilość substancji czynnych sprawia, iż jest surowcem o wielokierunkowym potencjale leczniczym, jest też unikatowym, cenionym surowcem kosmetycznym. Ekstrakt z traganka błoniastego pomaga zwalczać widoczne oznaki starzenia się, tj. drobne linie i zmarszczki, działa na skórę przeciwzapalnie, antyseptycznie i regenerująco. Zwiększa zdolności adaptogenne skóry (odporność na czynniki środowiskowe i stres), ma działanie ujędrniające i uelastyczniające, redukuje niedoskonałości i produkcję sebum, wzmacnia i uszczelnia naczynia krwionośne, pomaga zapobiegać przebarwieniom, zapewnia promienny wygląd skóry.

Ciekawostka:                                                                                                                                     

Traganek błoniasty należy do grupy 50 najbardziej wartościowych roślin leczniczych w medycynie chińskiej. Jest tam  nazywany „huang qi”, co w tłumaczeniu znaczy „żółty przywódca”. Związane jest to z barwą korzenia, ale także z silnymi właściwościami adaptogennymi, czyli zwiększaniem odporności na ataki czynników środowiskowych oraz stres i zwiększaniem sił witalnych.

Oligosacharydy z korzenia cykorii w postaci kompleksu z glukonolaktonem i glukonianem wapnia to naturalna substancja aktywna łącząca natychmiastowy i długotrwały efekt liftingu z działaniem przeciwstarzeniowym. Wyraźnie napinają powierzchnię skóry i zmniejszają widoczność zmarszczek. Dodatkowo, zastosowana technologia matrycowa (trójwymiarowa matryca polisacharydowa pozyskiwana z drzewa tara) umożliwia sekwencyjne uwalnianie substancji aktywnych w głąb skóry, gdzie wywierają one wpływ na syntezę kolagenu i dają długookresowy efekt przeciwstarzeniowy.

Miód – prawdziwy cud natury –posiada wyjątkowe właściwości nawilżające, łagodzące i kojące, wykazuje silne działanie przeciwzapalne, przeciwutleniające, odżywcze i regenerujące skórę.

Koenzym Q10 - "eliksir młodości", to niezbędny składnik ochrony przeciwstarzeniowej naszego kremu. Wzmaga ochronę komórek skóry przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, powstrzymuje utratę kwasu hialuronowego, przyśpiesza podziały komórkowe, chroni przed rozpadem kolagenu, działa przeciwzmarszczkowo, zwiększa stopień elastyczności, jędrność i nawilżenie skóry.

Witamina E – to potężny antyutleniacz, przeciwdziałający szkodliwym skutkom fotostarzenia się skóry (w wyniku którego m.in. dochodzi do destrukcji białek komórkowych, np. kolagenu). Ma właściwości regenerujące, przeciwzapalne i ochronne.

Trokserutyna – pochodna rutyny, naturalny surowiec pozyskiwany z kwiatów i pąków perełkowca japońskiego. Wspaniały składnik kremów do twarzy, szczególnie kosmetyków do cery naczynkowej, z rumieniem, trądzikiem różowatym. Uszczelnia, wzmacnia i uelastycznia drobne naczynia krwionośne, reguluje mikrokrążenie, chroni naczynia krwionośne przed uszkodzeniami. Działa przeciwzapalnie, ogranicza rumień, zmniejsza obrzęki, wykazuje właściwości przeciwalergiczne. Cechuje się także działaniem przeciwrodnikowym, a zatem jest to kolejny cenny składnik antyoksydacyjny w recepturze kremu.

Ferment z rzodkiewki – niezwykły naturalny surowiec, pozyskiwany w procesie fermentacji rzodkwi przez przyjazne dla człowieka bakterie z rodzaju Leuconostoc kimchii. Pełni dwie funkcje: znacząco podnosi właściwości nawilżające kosmetyku z jego udziałem, oraz działa jako naturalny, przyjazny dla skóry konserwant, akceptowany przez ECOCERT w kosmetykach naturalnych.

Pantenol - to inaczej prowitamina B5, która w skórze właściwej zmienia się w witaminę B5. Ma doskonałe właściwości nawilżające, kojące i łagodzące, przyspiesza procesy regeneracyjne. Łatwo wnika w głąb skóry, wiąże i zatrzymuje wodę w naskórku, a tym samym zapobiega suchości skóry, łuszczeniu się naskórka, nieprzyjemnym odczuciom ściągnięcia czy swędzenia skóry.  Stymuluje namnażanie fibroblastów i tworzenie nowego naskórka w miejscach uszkodzeń i ubytków skóry – przyspiesza gojenie ran.

Ekstrakt z prawoślazu – to prawdziwy skarb dla skóry, jego wyjątkowość związana jest z wysoką zawartością związków śluzowych, dzięki czemu ekstrakt wykazuje działanie łagodzące, kojące, przeciwzapalne, nawilżające i zmiękczające.

Ekstrakt z nagietka ze względu na swoje znakomite właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające wspomaga naturalne procesy regeneracji, przyspiesza odnowę naskórka, łagodzi podrażnienia.

Skwalan - jest składnikiem ludzkiego sebum, jako surowiec kosmetyczny pozyskiwany jest z oliwy z oliwek i zaliczany jest do tzw. olejów suchych, bowiem łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy po zastosowaniu, a przy tym charakteryzuje się bardzo szerokim spektrum działania. Wymieńmy te najważniejsze: skwalan ma silne właściwości nawilżające, natłuszczające, regenerujące, ochronne. Pomaga goić drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Działa ujędrniająco, poprawia elastyczność skóry, zmiękcza, wygładza, zmniejsza widoczność zmarszczek. Chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Samo dobro!

Olej z kamelii japońskiej, znany też jako olej tsubaki, wyróżnia się wśród olejów roślinnych bardzo wysoką zawartością kwasu oleinowego typu Omega-9 (ok. 80%), dzięki temu zaliczany jest on do lekkich olejów, które bardzo szybko wchłaniają się w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości i lepkości. Dzięki bogactwu składników o działaniu przeciwrodnikowym (witaminy E, A, B, polifenole, kamelioferyna A) wykazuje wysoką aktywność antyoksydacyjną, chroniąc przed wolnymi rodnikami, przyczyniającymi się do przedwczesnego starzenia skóry. Olej wspomaga regenerację i odbudowę bariery hydrolipidowej, posiada również silne właściwości nawilżające, znacząco obniżając przeznaskórkową utratę wody ze skóry (tzw. TEWL).

Olej z pachnotki - pachnotka zwyczajna jest skromną rośliną oleistą, jednakże olej pozyskiwany z jej nasion to prawdziwa skarbnica niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie bardzo cennego kwasu α-linolenowego zaliczanego do grupy omega-3, a także kwasów omega-6, omega-9 oraz całej gamy antyoksydantów. Olej działa przeciwzapalnie, przeciwalergicznie, regenerująco i naprawczo. Hamuje rogowacenie gruczołów łojowych, działa przeciwzaskórnikowo. Odpowiedni zarówno do skóry wrażliwej, podrażnionej, jak też tłustej, mieszanej i zmagającej się z trądzikiem młodzieńczym. Jest lekki, nietłusty, łatwo się wchłania.

Olej krokoszowy, zwany również olejem szafranowym, otrzymywany jest z nasion krokosza barwierskiego, rośliny, która wyglądem przypomina oset, lecz o żółtych kwiatach. Wykorzystywany od tysięcy lat, kwiaty służyły do wyrobu barwników, natomiast z nasion wyrabiano olej. W starożytnym Egipcie prawo do uprawy krokosza miał jedynie faraon. Jest szczególnym olejem, bowiem spośród olei zawiera największe stężenie kwasu linolowego omega-6 oraz bardzo dużą dawkę witaminy E, a co za tym idzie ma wyjątkowo dobroczynne działanie na skórę. Przede wszystkim jest to ochrona antyoksydacyjna, przeciwstarzeniowa, jak również działanie regenerujące, łagodzące stany zapalne, przyspieszające gojenie.

Olej z rokitnika jest pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno owoców rokitnika zwyczajnego. To kolejny, niezwykle wartościowy olej w recepturze kremu. Posiada działanie wzmacniające, rewitalizujące, regenerujące, łagodzące i przeciwzapalne, które wynikają z unikalnego składu tego oleju. Jest on bowiem bogatym źródłem kwasów tłuszczowych Omega-6, Omega-9 i Omega-3, a także witaminy E oraz związków karotenowych. Obecność witaminy E , a także minerałów oraz flawonoidów przyczynia się do wzmacniania ścian naczyń włosowatych. Z kolei witamina A w formie licznych karotenoidów (w tym beta-karotenu i likopenu) odpowiada za własności regeneracyjne, przeciwzmarszczkowe i antyoksydacyjne oleju, a także za poprawę kolorytu skóry i ochronę przeciwsłoneczną. Ponadto, jako nieliczny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego Omega-7. Kwas ten jest naturalnym składnikiem lipidów skóry, wpływa na proces ziarninowania i regenerację naskórka, odpowiadając za gojące właściwości oleju rokitnikowego.

Ciekawostka:                                                                                                                 

Rokitnik był ceniony już w czasach starożytnych, owocami rokitnika karmiono konie, by miały piękną, błyszczącą sierść. Rodzajowa nazwa łacińska rokitnika Hippophae, wywodzi się od greckich słów: hippos, czyli koń oraz phaos, czyli błyszczący.  

Organiczny hydrolat z róży damasceńskiej użyty został w formulacji kremu zamiast znacznej części wody, by jeszcze bardziej wzmocnić prozdrowotne właściwości kosmetyku.  

_______________

SPOSÓB UŻYCIA:

Niewielką ilość kremu nałóż na oczyszczoną i poddaną tonizacji skórę twarzy, szyi i dekoltu. Delikatnie wklep lub wmasuj, pozostawiając do wchłonięcia. Nadmiar kremu możesz zebrać poprzez delikatne przyłożenie do twarzy papierowej chusteczki. Stosuj 1-2 razy dziennie, w zależności od potrzeb. Szczególnie polecamy stosowanie kremu pod makijaż.

_______________  

Składniki: woda, olej tsubaki (z kwiatów kamelii japońskiej), hydrolat organiczny z róży damasceńskiej, olej z pachnotki, emulgator z oliwy z oliwek, kompleks oligosacharydów z korzenia cykorii z gumą Tara, glukonolaktonem i glukonianem wapnia, ferment z rzodkiewki, kompleks ekstraktu z akmelii, ekstraktu z korzenia traganka błoniastego, koenzymu Q10 i witaminy E w oleju krokoszowym, miód, pantenol, witamina E, olej z owoców rokitnika, trokserutyna, gliceryna, ekstrakt z korzenia prawoślazu, ekstrakt z nagietka, skwalan, olejek zapachowy, benzoesan sodu i sorbinian potasu (układ konserwujący akceptowany w kosmetykach naturalnych)  

Ingredients: Aqua, Camelia Japonica Flower Oil, Rosa Damascena Flower Water, Perilla Ocymoides Seed Oil, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Cichorium Intybus Root Oligosaccharides & Aqua & Glycerin & Caesalpinia Spinosa Gum & Sodium Benzoate & Gluconolactone & Calcium Gluconate, Leuconostoc / Radish Root Ferment Filtrate, Carthamus Tinctorius Seed Oil & Spilanthes Acmella Flower / Leaf / Stem Extract & Astragalus Membranaceus Root Extract & Ubiquinone & Tocopherol, Honey, Panthenol, Tocopherol, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Troxerutin, Glycerin, Althaea Officinalis Root Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Squalane, Parfum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Salicylate*, Hexyl Cinnamal*

*składnik olejku zapachowego    

 

Przechowuj w temperaturze pokojowej, w miejscu suchym i zacienionym.  

Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o krem do twarzy MIÓD I AKMELIA

5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Krem zdecydowanie wart swojej ceny - lekki, ale odżywczy, pełen dobroci naturalnych składników. Jestem bardzo zadowolona z zakupu i polecam wszystkim serdecznie :)
2024-02-06
Agnieszka, Toruń
Czy opinia była pomocna? Tak 1 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel